7 alimente anti cancer
Broccoli, varza, rosii, usturoi, ceapa, soia, ardei gras, ceai verde.
Broccoli - este cel mai puternic aliment anticancerigen datorita compozitiei complexe de fitonutrienti, compusi cu sulf, vitamine, minerale si fibre.
Varza
Varza de Bruxelles contine compusi cu sulf, fitonutrienti, vitamina C, acid folic si betacaroten care protejeaza celulele impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si franeaza cresterea tumorilor canceroase.
- Varza poate fi consumata cruda sau doar putin fiarta;
- Consumul regulat de varza are actiune preventiva pentru cancerul de colon, prostata, uter, plamani, stomac, laringe, datorita concentratiei crescute de antioxidanti, compusi fenolici si flavonoide.
Rosii
- Rosiile au reputatia de a combate cancerul de prostata si de vezica prin intermediul licopenului, un fitonutrient cu mare putere antioxidanta.
- In rosii mai exista vitamina C, betacaroten, potasiu, fier, acid folic.
Usturoi
Pe langa proprietatile antivirale si antibacteriene, usturoiul este inzestrat cu actiune anticancerigena, anticoagulanta, antioxidanta, antihipertensiva si antifungica.
"Usturoiul este Regele si ceapa este Regina din totalitatea legumelor cultivate in pamanturile roditoare din Romania."
Zicala traditinala din popor
Soia
Un regim alimentar sarac in grasimi animale si alcool si bogat in produse pe baza de soia previne riscul de cancer de san, deoarece furnizeaza organismului estrogeni vegetali care inhiba actiunea estrogenilor umani si le reduce capacitatea de a provoca multiplicarea anormala a celulelor.
Ceai verde
Numeroase studii au demonstrat ca ceaiul are efect anticancerigen datorita EGCG, o catechina considerata cea mai puternica substanta impotriva cancerului descoperita pana in prezent. Desi in laborator studiile pe animale au aratat ca EGCG impiedica proliferarea cancerului, legatura nu este la fel de clara si in cazul oamenilor.
Citeste tot articolul 7 alimente anti cancer
AICI: Reginamaria.ro/articole-medicale/top-7-alimente-anti-cancer





